TARGONCA
Iskola
Majsai Autósiskola 1098 Budapest, Dési Huber u. 7. +36-1-357-4773 / +36-20-944-9114
Targoncavezetői tanfolyam - targonca jogosítvány
Felnőttképzési nyilvántartási szám: E-000228/2014

A térkép megtekintéséhez
kattintson a képre!

Targonca tanfolyamot keresek

Valaki azt mondta, hogy a targoncás vizsgával rendelkezőket most nagyon keresik a cégek. Elég jól fizetnek, sőt még külföldön is el lehet helyezkedni. Nosza, keressünk egy targonca tanfolyamot, elő a laptopot, fel az internetre, irány a google kereső. Begépelem: targonca tanfolyam.......Rengeteg hírdetés, melyiket válasszam ? Itt minden hírdető nagyon szépeket ír magáról, már-már idilli a kép. Felhívok egy párat, lássuk mit mondnak, de először is azt nézzük meg, mit szeretnék Én.

Hogyan válasszunk targonca tanfolyamot ?

Használható tudást szeretnénk, vagy elég a papír, aztán majd a munkahelyen megtanuljuk. már ha lesz rá lehetőségünk. Természetesen egyetlen iskola sem képes arra, hogy olyan gyakorlott targoncásokat neveljen, akik aztán úgy mennek a munkaerőpiacra, mintha 100 éve ezt csinálnák. De nem mindegy, hogy csak a kezünkbe nyomják a tananyagot, a vizsga előtt megmutatják a targoncát, vagy lelkiismeretesen átadják a targonca tanfolyamon azt a tudást, amivel már lehet valamit kezdeni.

Tehát hogyan válasszunk tanfolyamot ?

A fontossági sorrend természetesen egyénenként változó lehet, de azért érdemes végigmenni a pontokon.

 • Idő:
 • Mennyi időt vesz igénybe a tanfolyam ? 10 perc alatt nem lehet megtanulni a targoncás tananyagot, ez a gyakorláshoz is kevés, de 1/2 évem sincs rá. 1/2 év múlva már legalább a negyedik fizetésemet szeretném felvenni, amit targoncavezetőként keresek. Ideális, ha kb. 1 hónap alatt el lehet végezni a tanfolyamot, sőt még jobb, ha ebbe az időbe a targonca vizsga is belefér. Ennyi idő a tanuláshoz is elég, de nem olyan hosszú, hogy ne lehessen kibírni. Sok iskolában azért tart 2-3 hónapig, mert a tanfolyam kezdetére még nincs elég jelentkező, ezért még menet közben is vesznek fel csatlakozókat. Nézzük meg, hogy a targonca tanfolyamot hírdetőknél van-e jelentkezési határidő. Ha van, akkor az már egy információ az iskoláról, hogy itt komolyan veszik.

 • Időpontok:
 • Délelőtt, délután, hétvégén, kinek ez jó, kinek az. Különbözőek vagyunk, nem lehet olyan tanfolyamot szervezni, amely mindenki igényét kielégíti. A legtöbb ember napközben csinál valamit, általában dolgozik, ezért inkább délután és hétvégén ér rá jobban. Általánosságban véve legjobb az a tanfolyam, ahol a foglalkozásokat vegyesen, délután és hétvégén tartják. Ha nem is pont miránk vannak szabva a tanfolyam időpontjai, azért általában jó, és, ha egy- két foglalkozás még sem jó, azért pár hiányzás még beleférhet.

 • Tanfolyam helyszíne:
 • Hol lesz a targoncás tanfolyam ? Könnyen meg lehet közelíteni, vagy a világ végére kell utazni? Tömegközlekedéssel hogyan ? Metro van a közelben ? Autóval lehet-e parkolni, a parkolásért kell-e fizetni?

 • Bánásmód:
 • Telefonban, vagy személyesen barátságosak, udvariasak, türelmesek, netán elutasítók, értetlenek (Nem értik, hogy én miért kérdezek annyit. Nekik ez már a sokadik tanfolyamuk, amit szerveznek, Nekem ez az első, amin részt szeretnék venni.)

 • Információk írásban:
 • Kötnek-e velem tanulmányi szerződést, létezik-e írásos tájékoztató, amelyben a tanfolyammal kapcsolatos általános tudnivalók szerepelnek ? Fontos kérdés, mert ahogy mondják a "szó elszáll, az írás megmarad".

 • A targonca tanfolyam ára:
 • Na ez egy fogas kérdés, lehet, hogy ezt kellett volna az első pontnak venni. Általában azt mondják, hogy olcsó húsnak híg a leve, és ez itt is igaz. A nagyon olcsó mindig gyanús, ott valamit el fognak síbolni. Min tud spórolni az iskola ? A vizsgadíjak általában egységesek, azok központilag vannak meghatározva, tehát az olcsóság általában a tanfolyam rovására megy, méghozzá a tanfolyam gazdaságilag legköltségesebb részére, a gyakorlatra.Tehát fontos szempont, hogy mennyit lehet gyakorolni. Erre mindig kérdezzünk rá.

 • Miben tud még segíteni az iskola ?
 • A tanfolyam elvégzéséhez, a targonca jogosítvány megszerzéshez orvosi alkalmassági is szükséges. Van-e az iskolának üzemorvosa, aki helyben minden vizsgálatot elvégez, és nem küldözget ide-oda (vérvételre, szemvizsgálatra, stb.) A targonca jogosítvány egy fényképes igazolvány. Még igazolványkép után is rohangálnom kell, vagy elkészítik Nekem helyben ? Tananyagot adnak, vagy csak a jegyzeteimre hagyatkozhatok ? Konzultálhatok valakivel, ha nem tudtam eljönni valamelyik foglalkozásra ?